Save Ukraine! Stop the war! Stop Russia!
#StandWithUkraine #StopPutinNOW #StopWar
Ми використовуємо файли cookies, дані про Вашу IP-адресу та місцезнаходження, щоб надавати коректну інформацію для Вашого регіону, а також для повноцінної роботи сайту. Продовжуючи використовувати цей ресурс, Ви автоматично погоджуєтесь з використанням даних технологій.
Прийняти та закрити
Заява про технічний збій і заходи щодо його усунення
23 вересня, 2024 • 17:16 155

Шановні клієнти,

З жалем повідомляємо, що нещодавно наша інфраструктура зіткнулася з серйозним збоєм, який вплинув на роботу двох ігрових нод Minecraft Ultra та частково Minecraft Lite. Причиною цього інциденту стала людська помилка, яка призвела до втрати всіх даних на постраждалих нодах.

Хочемо підкреслити, що обладнання, яке ми використовуємо, відповідає найвищим стандартам і тривалий час забезпечувало стабільну роботу наших серверів. Ми постійно прагнемо покращувати наші послуги, і у зв’язку з ростом нашої компанії, ми вирішили розширити можливості з резервного копіювання даних. На відміну від інших компаній, ми надаємо незалежне джерело резервних даних безкоштовно, оскільки вважаємо це одним із наших пріоритетів — як для власного спокою, так і для спокою наших клієнтів.

Розширення інфраструктури резервного копіювання вимагало повної реконфігурації нод, де зберігаються резервні копії даних. Для цього нам довелося видалити всі наявні резервні копії, щоб підготувати системи до оновлення. Після реконфігурації ми оновили скрипти резервного копіювання на всіх нодах з хостингом Minecraft, щоб вони працювали з новою інфраструктурою. Однак, на жаль, у скрипті була допущена помилка, яка призвела до видалення всіх файлів безпосередньо з двох ігрових нод. У результаті ми опинилися в ситуації, коли у нас немає ані актуальних даних, ані резервних копій для їх відновлення.

Що ми змогли зробити:

  1. Незважаючи на інцидент, у нас залишилися резервні копії деяких серверів, створені на старій інфраструктурі до 5 серпня. На жаль, це найостанніший стан, який ми змогли відновити.
  2. Ми надаємо 6 місяців безкоштовного хостингу всім клієнтам, чиї сервери постраждали внаслідок цього збою.

Ми розуміємо, що втрату файлів неможливо компенсувати жодними тимчасовими заходами, особливо якщо це була робота протягом багатьох місяців чи навіть років. Ми глибоко шкодуємо про те, що сталося, і зробили все можливе в цій ситуації. Наша команда внесла значні зміни в процеси резервного копіювання, щоб запобігти подібним помилкам у майбутньому: ми переписали скрипти, впровадили дзеркалювані RAID-масиви для зберігання резервних копій, збільшили пропускну здатність до 10 Гбіт/с і додали два рівні верифікації для майбутніх оновлень системи.

Ми робимо все можливе, щоб подібне більше не повторилося.

Дякуємо за ваше розуміння і терпіння.

З повагою,
команда MajorCore